Autodiagnose

Wat is Autodiagnose?

Denk aan ABS, cruise controle en airconditioning: het zijn vandaag de dag vanzelfsprekende functies die we in het dagelijks verkeer zonder nadenken gebruiken, maar ze zijn in feite het resultaat van relatief recente technologische ontwikkelingen.

Keerzijde van het verhaal is dat een simpel elektronisch defect een wagen kan doen stilstaan. Al die elektronische apparatuur moet daarom regelmatig nagekeken worden. Met sensoren en actuatoren moet er een diagnose plaatsvinden van alle elektronische functionaliteiten. Zo worden onder andere de diagnoseresultaten van de boordcomputer uitgelezen met gespecialiseerde apparatuur.

Wat is Coderen?

Coderen (“ENCODING”) is het aanpassen of overschrijven van de software van de auto. Hierdoor komen er verborgen opties naar voren, waarvan u niet eens wist dat uw wagen deze had. Hier gebruiken wij verschillende computerprogramma's voor.

Aangezien er zoveel verschillende software nodig is om elke wagen te kunnen coderen hebben wij gekozen om ons te specialiseren in bmw en volkswagen. De mogelijkheden verschillen ook bij elk type wagen, hierdoor is het onmogelijk een algemene lijst van mogelijkheden op te stellen.